CPESC: DOCUMENTE SI COMUNICARE

ACHIZITII NOI & ACTIVITATI

Compartimentul « Documente si comunicare » reflecta functia informativ-cognitiva a centrului pro-european, care este asigurata prin crearea si mentinerea colectiilor de documente si publicatii, diseminarea extensiva a materialelor informative  folosind diverse canale de distributie, promovarea campaniilor si prioritatilor europene, informatii despre organizarea cluburilor de discutii, meselor rotunde, conferintelor, atelierelor de lucru etc.

CPESC ofera facilitatile unei elegante sali de lectura in care pot fi consultate peste 10 mii de documente si publicatii ale organismelor europene. Unica in Republica Moldova prin tematica sa dedicata nu doar Uniunii Europene, dar si Consiliului Europei, biblioteca CPESC pune la dispozitie literatura pe urmatoarele domenii : drepturile omului, mass-media, social, educatie, cultura, sport, tineret, sanatate, mediu inconjurator, etc. In compartimentul « Colectii » veti putea consulta un catalog al publicatiilor la aceste subiecte, dar si intrarile noi. De asemenea, veti gasi o lista a fondului de rezerva, documente din care pot fi solicitate prin e-mail, sau printr-o scrisoare depusa la CPESC.

Activitatile de comunicare ale CPESC cuprind organizarea si gazduirea diverselor cluburi de discutie, seminare si mese rotinde, care sunt organizate atat la initiativa CPESC, cat si la solicitarile venite din exterior. Pentru a afla mai mult despre campaniile europene si activitatile defasurate accesati compartimentul « Activitati ».

CPESC presteaza diverse servicii bibliografice : indeplineste referinte informationale, factografice, tematice, alcatuieste liste bibliografice la cerere, etc. Pentru a consulta listele bibliografice cu tematica actuala, accesati compartimentul „referinte tematice”.